Jaguar Land Rover Maastricht zet krachtige stap richting de toekomst

jaguar land rover zet
krachtige stap richting de toekomst

11 februari 2022 - Op 1 maart 2019 opende Jaguar Land Rover Maastricht haar deuren als nieuwe officiële dealer voor de provincie Limburg. Slechts enkele maanden na de 1e verjaardag volgde in 2020 de opening van een volledig nieuw dealerpand; het mooiste Jaguar Land Rover ‘clubhuis’ van Nederland. Nu, met de 3e verjaardag in aantocht, staat Jaguar Land Rover Maastricht het volgende cadeau te wachten: een unieke en krachtige samensmelting van Jaguar Land Rover dealerships aan beide zijden van de grens.

De regio Limburg neemt een unieke positie in binnen de Benelux. Twee aangrenzende provincies, met andere nationaliteiten, die in de praktijk één geheel vormen. In het mooie gebied langs de Maas wordt niet alleen de natuur gedeeld, óók de culturen lopen haast ongemerkt in elkaar over. Het is met die wetenschap dat Jaguar Land Rover Maastricht bij de start van haar vierde levensjaar een nieuwe stap richting de toekomst zet, die perfect aansluit met het voorgaande. Met ingang van maart treed A&M Invest, de gerenommeerde Belgische dealergroep onder leiding van Peter Guelinckx, met een meerderheidsbelang toe als eigenaar van Jaguar Land Rover Maastricht. Vanuit de huidige eigenaren blijft Luc Vanderfeesten eveneens aan boord, met een groter belang dan voorheen. De andere aandeelhouders treden uit om zo plaats te maken voor deze nieuwe structuur. 

Als onderdeel van deze samenwerking sluit A&M Invest één van haar huidige Jaguar Land Rover locaties in België, te weten Jaguar Land Rover Maasland in Maasmechelen, waarbij een groot deel van zowel het bewerkingsgebied als het personeel verhuist richting Maastricht. Zo ontstaat één Jaguar Land Rover organisatie voor de gehele Limburgse regio, met state-of-the-art locaties in Hasselt en Maastricht. Een baanbrekende manier om over nationale grenzen heen te stappen en zo een sterker collectief te vormen. Klaar voor een mooie toekomst voor beide merken en nóg beter uitgerust om Jaguar Land Rover klanten de beste service en klantbeleving te blijven bieden.

 

 “Wij zijn verheugd dat we met de creatie van Jaguar Land Rover ‘Groot Limburg’ een link leggen tussen A&M Invest en mezelf enerzijds en Luc Vanderfeesten anderzijds. Met Luc zijn uitmuntende en bewezen ervaring in het luxesegment komt dit voor ons overeen met het samenbrengen van een kwalitatieve grootkeuken en een sterrenchef. Onze teams van JLR Maasland (Maasmechelen) zullen integraal van start gaan in de vestiging van Maastricht zodat de klant zich daar snel thuis voelt", vertelt Peter Guelinckx.

“Ik ben trots op deze bijzondere en positieve volgende stap voor Jaguar Land Rover Maastricht”, aldus Luc Vanderfeesten. “In Peter Guelinckx tref ik een mede-ondernemer uit de Limburgse regio die met A&M Invest een zeer indrukwekkend automotive bedrijf heeft opgebouwd. Ik ken Peter al erg lang en we hebben veel contact. Ik geloof enorm in het succes van Jaguar en Land Rover in Limburg en als personen en bedrijven vullen we elkaar ontzettend goed aan. Dat we nu elkaar zakelijk ook gevonden hebben, voelt erg goed. Deze samenwerking is ook een logisch én verdiend nieuw hoofdstuk voor Jaguar Land Rover Maastricht en haar medewerkers. Wij kijken met veel vertrouwen naar de toekomst!”